Нова услуга в нашия салон: мезотерапия с продукти Dermaheal

Wed, September 25, 2024
С радост ви съобщаваме за новата услуга в нашия салон! Вече предлагаме мезотерапия — търсена процедура, която помага за подобряване на състоянието на кожата, косата и тялото. Подарете си младост и свежест още днес!

Бързаме да ви зарадваме с нова услуга в нашия салон! Мезотерапията е модерен и ефективен метод, който ще ви помогне да подобрите състоянието на кожата, косата и тялото си. Тази процедура ви позволява да постигнете значителни резултати за кратък период от време, без да е необходима хирургическа намеса.

Какво представлява мезотерапията

Мезотерапията е съвременен метод на козметична процедура, насочена към подобряване на състоянието на кожата, косата и тялото. Той включва инжектиране на активни вещества (т.нар. мезококтейли) в средния слой на кожата (дермата). Съставът на мезококтейла се подбира индивидуално, в зависимост от проблемите на пациента, и може да включва витамини, минерали, аминокиселини, нуклеинови киселини, хиалуронова киселина и други компоненти, които допринасят за подмладяването и възстановяването на кожата.

Мезотерапията е получила широко разпространение поради своята ефективност и възможността за постигане на значителни резултати без необходимост от хирургическа намеса. Тази процедура може да се използва при широк спектър от козметични проблеми, като стареене на кожата, целулит, косопад, белези, стрии и др.

Кога е необходима мезотерапия

Мезотерапията може да бъде препоръчана в различни случаи, когато е необходима корекция на естетически несъвършенства или подобряване на цялостното състояние на кожата. По-специално мезотерапията е показана при:

  • Признаци на стареене на кожата: поява на бръчки, намалена еластичност и стегнатост на кожата.
  • Проблеми с косата: косопад, изтъняване, бавен растеж на косата. Препоръчва се Мезотерапия за скалп с CELLBOOSTER „HAIR“
  • Старчески петна, лунички, неравномерен тен на кожата. Препоръчително лечение Мезотерапия за изсветляване на кожата Dermaheal SB
  • Наличие на целулит и локализирани мастни натрупвания.
  • Акне и след акне, белези и стрии.
  • Суха кожа, липса на овлажняване.

Мезотерапията може да се използва като самостоятелна процедура или в комбинация с други козметични методи за постигане на по-изразен ефект. Например тя може да се комбинира с химически пилинг, лазерна терапия, радиочестотен лифтинг и други процедури.

Mezoterapiya-1024x682.jpg

Какъв вид мезотерапия е мезотерапията

Мезотерапията може да се провежда чрез различни методи, които се различават по начина на прилагане на лекарствата и степента на инвазивност. Основните видове мезотерапия са инжекционна и базирана на устройства.

Инжектируема мезотерапия

Инжекционната мезотерапия включва въвеждане на активни вещества на желаната дълбочина с помощта на спринцовка или мезоинжектор. Този метод се счита за относително травматичен и болезнен, но е по-ефективен, тъй като съчетава два вида действие - фармакологично и рефлекторно. Инжекционната мезотерапия ви позволява да доставяте активни вещества директно в проблемните зони, като осигурява дълбоко проникване и бърз ефект.

Нежен вариант на инжекционната мезотерапия е микронидлингът. Микронидлинг терапията се извършва с помощта на специално устройство - мезоролер, което е покрито с тънки игли. Този метод може да се използва както в кабинета на козметик, така и в домашни условия. Микронидлингът помага да се стимулира естественият процес на регенерация на кожата и да се подобри проникването на активните съставки.

Мезотерапия с хардуер

Хардуерната мезотерапия е по-малко инвазивна процедура, която не травмира кожата и не причинява подуване или болка. Тя има минимални противопоказания и обикновено не изисква рехабилитационен период след процедурата. Хардуерната мезотерапия ви позволява да доставяте активни вещества в дълбоките слоеве на кожата без използване на игли, което я прави популярна сред тези, които се страхуват от инжекции или имат нисък праг на болка.

Основните предимства на безиглената мезотерапия включват широк спектър от методи на въздействие върху кожата. Те могат да бъдат магнитни, електромагнитни, ултразвукови, крио и лазерни устройства. Изборът на метод зависи от индивидуалните предпочитания на пациента и индикациите за процедурата. Хардуерната мезотерапия позволява да се решат различни козметични проблеми - от овлажняване и подхранване на кожата до борба с целулита и възрастовите изменения.

Как се извършва мезотерапията

Процесът на мезотерапия зависи от избрания метод - инжекционен, апаратен или микронидлинг. Всички методи обаче имат общи етапи на подготовка и завършване, които имат за цел да повишат ефективността и да сведат до минимум риска от усложнения.

0a80e0e1635d2e63e1c30cfdd3e621ef.jpg

Хардуерна мезотерапия

Хардуерната мезотерапия се провежда по следната схема:

  1. В началото на процедурата кожата в избраната област се почиства от замърсявания и/или грим.
  2. С помощта на ексфолианти се отстраняват кератинизираните клетки на епидермиса. 3.
  3. Върху почистената кожа се нанася мезококтейл, гел или серум, например Dermaheal.
  4. В продължение на 20-30 минути върху подготвения участък от кожата се въздейства с избрания апарат.
  5. В края на процедурата се нанася маска или крем, който успокоява кожата и затвърждава постигнатия резултат.

Обикновено курсът на апаратна мезотерапия е 10-15 процедури с интервал между сеансите от 1-1,5 седмици. За да се поддържа ефектът, се препоръчва процедурите да се повтарят веднъж месечно.

Микроиглена терапия

Микронидлинг терапията (микронидлинг) се извършва по следния начин:

  1. Кожата се почиства и дезинфекцира. Ако дължината на мезоиглите надвишава 1 mm, зоната се обработва допълнително с анестетик.
  2. След действието на анестетика върху кожата се нанася серум или мезококтейл като Dermaheal.
  3. Кожата се обработва с дезинфекциран валяк. Игленият барабан се търкаля по повърхността без натиск няколко пъти в различни посоки.
  4. В края на процедурата кожата се почиства отново, обработва се с антисептик и се нанася успокояваща маска.

Пълният курс на микронидлинг терапията обикновено включва 5-10 процедури на интервали от 7-10 дни. За подобряване на заздравяването на кожата могат да се използват регенериращи кремове със слънцезащитен фактор.

Инжекционна мезотерапия

Инжектируемата мезотерапия следва следния сценарий:

  1. Кожата се почиства от грим, извършва се локална анестезия и дезинфекция на кожата.
  2. Козметологът нанася маркировки върху лицето, като определя местата за инжектиране на лекарството.
  3. С помощта на спринцовка се инжектира мезококтейл в кожата на дълбочина от 0,4 до 4 mm.
  4. След приключване на процедурата третираният участък отново се дезинфекцира и се нанася успокояваща маска.
  5. На пациента се дават препоръки за грижа за кожата по време на рехабилитационния период.

Курсът на инжекционна мезотерапия по естетични показания обикновено се състои от 10 процедури, които могат да отнемат до шест месеца. Първите 4 сесии се провеждат веднъж седмично, следващите две - на всеки 14 дни, а последните процедури се извършват на интервали от 4-6 седмици.

2.jpg

Препарати Dermaheal - техника на инжектиране

Препаратите Dermaheal за процедурата мезотерапия с Dermaheal HSR се инжектират ръчно с помощта на спринцовки за еднократна употреба с обем от 1 до 10 ml. За инжектирането се използват специални игли с диаметър 27-30 G и дължина от 4 до 13 mm. Всички манипулации се извършват изключително в стерилни условия и с ръкавици. Кожата на пациента задължително се обработва с антисептици на алкохолна основа.

Преди първата процедура козметикът провежда консултация с пациента, за да разбере всички необходими данни за здравословното му състояние и да предупреди за възможни усложнения. Мезококтейлите Dermaheal се инжектират интрадермално или подкожно на дълбочина от 1,5 до 4 mm. В зависимост от показанията и дълбочината на инжектиране съществуват три нива на техниката на напръстяване: повърхностно, средно и дълбоко.

Техника на наппаж:

  • Инжекциите се правят по масажни линии или по съдовата картина.
  • Иглата се поставя с резето, насочено нагоре. При повърхностната мезотерапия иглата може да бъде наклонена под всякакъв ъгъл, при мезотерапията в средната линия - под ъгъл 45°, а при дълбоката мезотерапия - под ъгъл 90°.
  • При повърхностно инжектиране дълбочината на иглата е до 0,5 мм, при среднолинейно - до 1,5 мм, а при дълбоко - до 10 мм.
  • Разстоянието между инжекциите при повърхностна мезотерапия - до 10 мм, при средна и дълбока - до 20 мм.

Върху какви области се използва

Инжекционната мезотерапия се прилага в различни области на тялото в зависимост от целта на процедурата и желания ефект. По-долу са посочени основните области на приложение и съответните препарати:

  • Коса (скалп): Dermaheal HL, M.Booster Hair, Stem C'rum HL Срещу косопад.
  • Лице, шия, деколте: Dermaheal HSR, Dermaheal SR, Booster Face, M.Booster Pore Tightening, Stem C'rum SR Skin Rejuvenating.
  • Околоочен контур: разтвор за тъмни кръгове, разтвор за околоочни торбички.
  • Лице и тяло: Dermaheal LL, Dermaheal SB, M. Booster супер изсветляване.
  • Тяло (за отслабване): M.Booster Body, Dermaheal LL.
  • Козметика с хардуер: Ultra Galva FAA, Гел за околоочни торбички, Гел за тъмни кръгове.

Струва ли си да отидете в клиника или да използвате у дома

Въпреки че някои мезотерапии могат да се извършват в домашни условия, силно препоръчително е да отидете в клиника за консултация с квалифициран специалист. Клиниките използват само оригинални, сертифицирани препарати и професионално оборудване, за да гарантират безопасността и ефективността на процедурите. Самолечението или използването на фалшиви препарати може да доведе до усложнения и влошаване на състоянието на кожата. Ето защо посещението на клиника преди започване на курс по мезотерапия е важна стъпка за постигане на най-добри резултати и запазване на здравето ви.

Цените на новата услуга можете да видите тук. Можете да си запишете час за посещение директно чрез нашия уебсайт. Не пропускайте възможността да изпитате всички предимства на мезотерапията и да придадете на кожата си младежко излъчване!

Нова услуга: биоревитализация с Jalupro Нова услуга: биоревитализация с Jalupro
Wed, September 25, 2024
Имаме удоволствието да ви съобщим за нова услуга в нашия салон! Вече предлагаме биоревитализация с Jalupro - модерен метод за подмладяване и възстановяване на кожата. Подарете на кожата си младост и свежест още днес!
Новини