Процедурата Microneedling - какво представлява и за кого е предназначена

Thu, May 23, 2024
В нашата статия ще обясним какво представлява микронидлингът, как действа и кой ще има най-голяма полза от него.

В света на съвременната козметология съществува процедура, която за кратко време може значително да подобри състоянието на кожата ви, като я направи по-млада, гладка и сияйна. Това е микронидлингът - иновативна техника, която се превърна в истински пробив в борбата с възрастовите промени, белезите и другите несъвършенства на кожата. Тази процедура е достъпна за почти всички и може да бъде ключов елемент в стремежа ви към съвършен външен вид. В нашата статия ще обясним какво представлява микронидлингът, как действа и кой ще има най-голяма полза от него.

Какво представлява?

Микронидлингът е козметична процедура, която се извършва с помощта на специално устройство - мезоролер. Този инструмент е оборудван с множество малки игли, които проникват в горните слоеве на кожата. За разлика от мезотерапията, микронидлингът не включва въвеждане на лекарства чрез инжекции, а действа механично, като стимулира естествените процеси на регенерация и обновяване на кожата.

Основна цел на процедурата

Основната цел на микронидлинга е да се инициира естественият процес на регенерация на кожата чрез микроскопични травми. Това „контролирано увреждане“ активира производството на колаген и еластин, което спомага за подмладяване на кожата, подобряване на нейната текстура и намаляване на появата на бръчки. Процедурата е ефективна и за контрол на пигментацията и може да стимулира растежа на косата чрез подобряване на кръвоснабдяването на скалпа. 229927825-scaled.jpg

За какъв тип кожа може да се използва

Микронидлингът е подходящ за всички типове кожа и е насочен към широк спектър от кожни проблеми. Това включва намаляване на фините линии и бръчките, коригиране на следите от акне, намаляване на порите и изравняване на тена и текстурата на кожата. Освен това лечението може да се използва за подобряване на състоянието на кожата при косопад чрез стимулиране на естествения растеж на косата. Тя предлага много възможности за подобряване на външния вид и здравето на кожата, като я прави по-стегната и по-млада.

Как работи процедурата

Процедурата микронидлинг започва с цялостна подготовка: кожата се почиства от декоративна козметика и всякакви замърсявания. В зависимост от чувствителността на кожата и планираната дълбочина на третиране може да се приложи местна упойка. След това върху кожата се нанасят специални терапевтични продукти за засилване на ефекта от процедурата, като например серуми с активни съставки. След това козметикът започва да използва мезоролера, като нежно обработва необходимите участъци от кожата. Сеансът завършва с почистване на кожата от остатъците и нанасяне на успокояваща маска и лечебен крем, за да се сведе до минимум дразненето и да се поддържат резултатите от процедурата.

Какъв ефект да очаквате след процедурата

След един курс от процедури с микронидлинг можете да очаквате забележимо подобрение в състоянието на кожата си. Кожата става по-стегната и по-хидратирана, с лифтинг ефект. Тонусът и текстурата на кожата също се изравняват, като малките несъвършенства стават по-малко забележими. Освен това процедурата стимулира кръвообращението, което подпомага растежа на косата и може да помогне за намаляване на мастните натрупвания в третираната зона. Ефектите стават забележими постепенно, тъй като кожата се регенерира и обновява.

Ползи

Микронидлингът има редица значителни ползи. На първо място, това е безопасна процедура, когато се извършва от квалифициран специалист, рискът от странични ефекти е минимален. Второ, тя е универсална - подходяща е за всички типове кожа и решава много проблеми - от бръчки до косопад. Трето, микронидлингът не изисква дълго време за възстановяване, както някои други козметични процедури, което го прави достъпен и практичен избор за много хора. 1666287978_6-mykaleidoscope-ru-p-mezoterapiya-v-domashnikh-usloviyakh-vkont-6.jpg

Показания и противопоказания за процедурата

Микронидлингът се препоръчва при различни козметични проблеми и за подобряване на цялостното състояние на кожата:

  • Птоза - увиснала кожа, особено на лицето и шията.
  • Хиперпигментация - намаляване на появата на старчески петна.
  • Бръчки - изглаждане на фините линии и намаляване на дълбочината на по-изразените бръчки.
  • Суха кожа - подобряване на хидратацията и еластичността на кожата.
  • Стесняване на порите - намаляване на размера на порите за по-гладка и равномерна кожа.
  • Спящи космени фоликули - стимулиране на кръвообращението за ускоряване на растежа на косата.
  • Рядка коса - укрепва косата и стимулира растежа ѝ.
  • Целулит - подобряване на структурата на кожата и намаляване на появата на целулит.

Както всяка медицинска или козметична процедура, микронидлингът има редица противопоказания, при които може да е опасен или нежелан:

  • Възпаление на кожата в зоната на въздействие - наличие на активно възпаление или инфекция.
  • Нарушения на кръвосъсирването - риск от кървене и лошо заздравяване.
  • Активно образуване на бенки и брадавици - стимулиране на растежа на нежеланите образувания.
  • Бременност и кърмене - поради хормонални промени и повишена чувствителност на кожата през този период.

Преди процедурата е важно да проведете консултация със специалист, който ще оцени всички възможни рискове и ще определи дали микронидлингът е подходящ за вас в зависимост от индивидуалните характеристики на вашето здраве и състояние на кожата. Screenshot_2.jpg

Къде да поръчате и цена

За да поръчате процедурата микронидлинг и да получите консултация, можете да се свържете с козметична клиника „Skincleanic“. Клиниката ще ви предостави пълна информация за процедурата, ще избере индивидуален курс на лечение и ще отговори на всичките ви въпроси. Цената на микронидлинг процедурата може да варира в зависимост от типа на кожата ви, областта на приложение и броя на необходимите сесии.

За да уточните цената и да си запишете час за консултация, можете да се обадите в клиниката или да оставите запитване чрез официалния уебсайт на нашата клиника SkinCleanic. Това ще ви позволи да планирате по-добре посещението си и ще гарантира, че ще получите експертна помощ от опитни специалисти.

Процедури, от които кожата се нуждае след лятотоПроцедури, от които кожата се нуждае след лятото
Tue, September 17, 2024
След лятото вашата кожа има нужда от специални грижи! Възстановете нейното здраве с помощта на дълбока хидратация, пилинг и микротокова терапия. Посетете козметолог и подарете на кожата си младост и свежест!
Статии
Видове пигментацияВидове пигментация
Tue, September 17, 2024
Научете всичко за пигментацията: какво представлява, какви са основните ѝ причини и разновидности. Ще разгледаме как фактори като наследственост, хормонални промени, заболявания и въздействие на ултравиолетовите лъчи влияят образуването петна по кожата.
Статии
Грижа за кожата на лицето след слънчев загар / продукти за лятна грижаГрижа за кожата на лицето след слънчев загар / продукти за лятна грижа
Thu, September 12, 2024
В тази статия ще разгледаме как правилно грижите за кожата на лицето след слънчеви бани, кои продукти ще помогнат да запазите нейното здраве и красота, както и ще дадем полезни съвети за поддържане на свежестта и хидратацията на кожата в летните горещини.
Статии