Подмладяване на лицето след 50 години - всичко за процедурите и локалните методи

Thu, May 23, 2024
Поради свързаните с възрастта промени, причинени от менопаузата и по-ниските нива на естроген, кожата претърпява значителни промени.

За да запазите красотата и здравето на кожата след петдесетте, е важно да съчетаете домашните грижи с редовни посещения при козметик. Поради свързаните с възрастта промени, причинени от менопаузата и по-ниските нива на естроген, кожата претърпява значителни трансформации. Сред тях - намаляване на производството на колаген и еластин, неправилно функциониране на мастните жлези, което може да доведе до образуване на старчески петна. Кожата губи еластичността си, става по-мудна и се покрива с бръчки. Особено забележими са хоризонталните бръчки на челото и между веждите, увисналите клепачи и подпухналостта под очите.

Опции за грижа за кожата на лицето у дома

За да запазите кожата на лицето си здрава и красива, е важно да следвате някои основни насоки за грижа за нея. Започнете с избягване на негативни навици като тютюнопушене и честа консумация на алкохол, както и с ограничаване на времето, прекарано на слънце, за да намалите риска от преждевременно стареене на кожата.

Поддържането на балансиран хранителен режим, без преяждане или изтощителни диети, има положителен ефект върху кожата ви. Използвайте нежни почистващи продукти ежедневно, като не забравяте да отстранявате грима преди лягане с ефективен лосион, за да предотвратите запушването на порите. 45ba00c70789a17bdbfc8db3b9b746c1.jpg Редовната употреба на маски против стареене също е важна, за да поддържате кожата си тонизирана и свежа. Един от популярните варианти е маска на основата на желатин, която съдържа естествени протеини, стимулиращи еластичността на кожата.

Рецепта за желатинова маска:

  • Зеленчуци или масло - 10 г;
  • Минерална вода - 30 мл;
  • Мляко - 60 мл;
  • Желатин на прах - 5 г;
  • Няколко капки етерично масло от нероли за подобряване на вкуса и подхранване на кожата.

За да се приготви маската, желатинът се залива с минерална вода и се оставя за известно време да набъбне. След това трябва да се разтопи на водна баня, да се въведат останалите компоненти и да се разбърка добре. Маската трябва да се нанесе върху лицето и да се остави за 20 минути, за да се постигне най-добър ефект.

Освен това ежедневната употреба на лифтинг крем ще помогне да се запази еластичността на кожата и да се забави нейното стареене.

За тези, които искат да си направят у дома маска с лифтинг ефект за подобряване на състоянието на кожата, си струва да опитат рецептата за маска с яйчен белтък, известна със своите тонизиращи и стягащи свойства.

Рецептата за тази маска е проста:

  • Белтъкът на едно яйце;
  • Брашно от грах или нахут - 2-3 супени лъжици;
  • Етерично масло от здравец - 7 капки;
  • Масло от иглика или тиквено масло - 5 мл.

Инструкции за приготвяне и употреба:

  • Разбийте белтъка на пяна, докато се образуват твърди върхове.
  • Внимателно добавете граховото брашно, етеричното масло от здравец и маслото от иглика или тиквено масло към разбития протеин.
  • Разбъркайте добре до получаване на хомогенна смес.
  • Нанесете тънък слой от получената маска върху чиста кожа на лицето, изчакайте първият слой да изсъхне и след това добавете още няколко слоя.
  • Дръжте маската върху лицето си в продължение на 20 минути, след което я изплакнете с топла вода.

Тази маска е особено полезна за кожата около очите и в областта на деколтето, като осигурява нежно, но ефективно действие. Редовната употреба на тази маска помага за подобряване на еластичността на кожата, като я прави по-гладка и стегната.

Защита на кожата на лицето след 50 години

След 50-годишна възраст кожата на лицето се нуждае от особено внимателна грижа поради повишената ѝ чувствителност към външни фактори, която е необходима за поддържане на нейното здраве и младост. 5174b03daa23b6254696986b67d45b08.jpeg През зимните месеци е важно да използвате подхранващи кремове с плътна текстура, предназначени да предпазват от студа. Избягвайте кремове на водна основа, тъй като водата може да замръзне и да увреди кожата. Препоръчително е да нанасяте защитен крем поне един час преди да излезете навън. Когато се приберете вкъщи, се погрижете да подхраните кожата си с козметични масла, като например масло от жожоба или авокадо.

В помещения със сух въздух трябва често да се използват овлажняващи кремове без матиращ ефект. Редовната употреба на термална вода е полезна за задържане на влагата в кожата. За почистване използвайте меки почистващи продукти, като почистващо мляко или мицеларна вода. Използвайте хидратиращ фон дьо тен за изравняване на тена на лицето и минерална пудра за намаляване на лъщенето.

През лятото трябва да използвате слънцезащитен крем преди всяко излизане на открито. Избягвайте сапуни и лосиони, които могат да премахнат естествения защитен слой на кожата. Ограничете излагането на слънце до 20 минути при умерен климат и до 10 минути при по-горещи условия. Избягвайте продукти с глицерин и вазелин в горещините, тъй като те могат да увеличат риска от слънчево изгаряне.

През 50-те години е най-добре да избягвате интензивни процедури с уреди, като микротокова терапия, лазерна биоревитализация, RF-лифтинг и ELOS, които могат да бъдат твърде сурови за зрялата кожа. Като следвате тези препоръки, можете ефективно да защитите кожата на лицето си след 50-те, като гарантирате, че тя ще остане здрава и млада.

Кои процедури на козметик ще бъдат ефективни

След 50-годишна възраст кожата на лицето се нуждае от по-задълбочени и специализирани грижи, за да се запази здрава и млада. На тази възраст много хора се обръщат към козметик за професионални процедури, които могат значително да подобрят състоянието на кожата без използването на инжекции и пълнители. Screenshot_4.jpg

Фотоподмладяване

При тази процедура се използва пулсираща светлина за подобряване на структурата на кожата и намаляване на възрастовите петна, фините линии и разширените пори. Светлинните вълни стимулират кожата на по-дълбоко ниво, като насърчават производството на колаген и подобряват цялостния тонус и еластичност на кожата. Терапията е подходяща за всички типове кожа и дава забележими резултати, без да е необходим период на възстановяване.

Термолифтинг

Термолифтингът е процедура, при която се използват радиочестотни вълни за загряване на дълбоките слоеве на кожата, което спомага за естественото възстановяване и укрепване на колагеновите влакна. Това води до забележимо стягане и укрепване на кожата, подобряване на контурите ѝ и намаляване на бръчките. Термажът е особено подходящ за нехирургичен лифтинг.

Озонова терапия

Озонотерапията включва обогатяване на кожата с кислород с помощта на озон, който стимулира кръвообращението и подобрява метаболитните процеси в клетките. Това подобрява тена, намалява възпаленията и активира обновяването на кожата. Озонотерапията също така спомага за бързото оздравяване и подмладяване, като оставя кожата по-гладка и свежа.

Химически пилинг

Въпреки че не е новост в козметиката, химическият пилинг остава една от най-популярните процедури за подобряване на структурата на кожата, изсветляване на пигментацията и минимизиране на бръчките. С помощта на различни киселини (като гликолова, салицилова или трихлороцетна киселина) се постига ексфолиране на горните слоеве на кожата, което стимулира регенерацията и обновяването.

Микронийдлингът

Микронийдлингът е козметична процедура, използвана за подмладяване на кожата. Тя включва употребата на специален апарат с множество малки игли, които проникват в горните слоеве на кожата, създавайки микроскопични наранявания. Това стимулира естествените процеси на заздравяване на кожата, усилва производството на колаген и еластин, което води до подобрение на текстурата и еластичността на кожата. Процедурата помага за намаляване на бръчките, белези, стрии и други дефекти на кожата.

Всички тези процедури предлагат различни подходи за подобряване на състоянието на кожата след 50 години, като помагат на кожата да изглежда по-млада и здрава без инвазивни процедури. Важно е да изберете процедура според индивидуалните нужди на кожата си и под ръководството на квалифициран козметичен терапевт.

Процедури, от които кожата се нуждае след лятотоПроцедури, от които кожата се нуждае след лятото
Tue, September 17, 2024
След лятото вашата кожа има нужда от специални грижи! Възстановете нейното здраве с помощта на дълбока хидратация, пилинг и микротокова терапия. Посетете козметолог и подарете на кожата си младост и свежест!
Статии
Видове пигментацияВидове пигментация
Tue, September 17, 2024
Научете всичко за пигментацията: какво представлява, какви са основните ѝ причини и разновидности. Ще разгледаме как фактори като наследственост, хормонални промени, заболявания и въздействие на ултравиолетовите лъчи влияят образуването петна по кожата.
Статии
Грижа за кожата на лицето след слънчев загар / продукти за лятна грижаГрижа за кожата на лицето след слънчев загар / продукти за лятна грижа
Thu, September 12, 2024
В тази статия ще разгледаме как правилно грижите за кожата на лицето след слънчеви бани, кои продукти ще помогнат да запазите нейното здраве и красота, както и ще дадем полезни съвети за поддържане на свежестта и хидратацията на кожата в летните горещини.
Статии