Какво не трябва да правите, преди да отидете при козметик

Thu, May 23, 2024
В тази статия ще разгледаме какво да избягвате, преди да отидете при козметик за процедура, за да бъде кожата ви не само красива, но и здрава.

В днешно време посещението при козметик се е превърнало в неразделна част от редовната грижа за себе си, защото здравата и сияйна кожа е не само признак на красота, но и на здраве. Всеки сеанс при козметик може да направи чудеса, но за да постигнете максимален ефект и да избегнете възможни неприятни последици, е важно да се подготвите правилно за посещението. В тази статия ще ви разкажем какво трябва да избягвате, преди да отидете на процедура при козметик, за да направите кожата си не само красива, но и здрава.

Изпробване на нова козметика

Трябва да се въздържате от използването на нова козметика преди посещението при вашия козметик. Кожата ви може да реагира непредсказуемо на новите съставки, което да доведе до алергични реакции или дразнене. За да избегнете нежелани последици, е по-добре да се придържате към изпитана козметика, особено няколко дни преди процедурата.

Посещение на вана или сауна

Горещата пара и високите температури във ваната или сауната могат да доведат до разширяване на кръвоносните съдове и засилване на кръвообращението. Това от своя страна може да влоши зачервяването на лицето или да провокира възпаление, особено ако планирате процедури, включващи механично въздействие върху кожата. Ето защо посещението на баня или сауна се препоръчва да се отложи за по-подходящ момент след козметичните манипулации. mozhno-li-beremennym-hodit-v-saunu-i-chto-uchest-scaled-1.jpg

Посещение на солариум или слънчеви бани на слънце

Ултравиолетовото лъчение, независимо дали в солариум или при естествено придобиване на тен на слънце, увеличава риска от увреждане на кожата и може да я направи по-чувствителна. Освен това загорялата кожа е по-малко податлива на определени козметични процедури. За да поддържате здрава кожа и да осигурите най-добри резултати от посещението си при козметик, опитайте се да избягвате ултравиолетовите лъчи няколко дни преди сеанса.

Депилация с восък или депилатоарни процедури

Всички процедури, които включват премахване на окосмяване, като епилация с восък или депилация, могат да предизвикат раздразнение и чувствителност на кожата ви. Това може да повлияе на ефективността и безопасността на козметичните процедури. Препоръчително е да планирате такива манипулации поне няколко дни преди или след посещение при специалист.

За да се подложите на процедури по скулптурен масаж

Скулптурният масаж на лицето е интензивна процедура, която може да предизвика временно зачервяване и подуване. Посещението при козметик непосредствено след такъв масаж може да увеличи нежеланите кожни реакции. За да избегнете проблеми и да дадете на кожата си време да се възстанови, е по-добре да правите скулптурен масаж няколко дни преди или след козметични процедури. add96442d9fdc8a0eb115d19c3abf1ee.jpeg

Извършване на почистване на лицето

Непосредствено преди посещение при козметик не се препоръчва да се извършва домашно почистване на лицето, особено ако то включва агресивни методи като скраб или пилинг. Това може да увреди кожата или да повиши нейната чувствителност, което да направи професионалните процедури по-малко комфортни и безопасни.

Премахване на мъртвите клетки

Въпреки че редовното отстраняване на мъртвите клетки е важен аспект от грижата за кожата, не е добра идея да правите дълбоки или агресивни пилинги непосредствено преди посещение при козметик. Това може да отслаби защитната бариера на кожата и да увеличи риска от раздразнение по време на професионалните процедури. По-добре е да отложите подобни манипулации за известно време след посещението при специалиста.

##Игнориране на менструалния цикъл Много жени изпитват повишена чувствителност и склонност към подуване и възпаление по време на менструация. Това може да повлияе на чувствителността на кожата към козметични процедури. Като се имат предвид тези промени, струва си да планирате посещения при козметик, когато тялото ви е в най-комфортното си и стабилно състояние. Screenshot_1.jpg

Мълчете за болестта

Преди да започнете каквито и да било козметични процедури, е изключително важно да информирате специалиста си за всички заболявания, алергии и лекарства, които приемате. Информацията за здравословното ви състояние ще ви помогне да избегнете нежелани реакции и да изберете най-подходящите и безопасни процедури. Не крийте никакви подробности, за да сте сигурни, че посещението ви при козметик е успешно и без усложнения.

Опитвате се да премахнете възпалението сами

Ако имате възпаление на кожата преди посещението при козметик, избягвайте да се опитвате да го отстраните сами. Неправилните действия могат само да влошат нещата, причинявайки допълнително дразнене или дори инфекция. Вместо това се доверете на професионалисти, за да намерите ефективни и безопасни лечения.

Трябва да дойдете в клиниката с минимален грим

Когато посещавате козметик, опитайте се да дойдете с минимален или никакъв грим. Това ще позволи на специалиста да прецени по-добре състоянието на кожата ви и да извърши по-ефективно необходимите процедури. Освен това няма да се налага да отделяте време за премахване на грима в клиниката, а ще можете да преминете направо към лечението.

Прочетете онлайн за болестите и страшните диагнози

Информацията в интернет може да бъде полезна, но при възникване на кожни проблеми е най-добре да потърсите професионална медицинска помощ, вместо да се опитвате да поставите самостоятелна диагноза и да изберете лечение. Самостоятелното поставяне на диагноза може да доведе до погрешни заключения и да влоши проблема. Вашият козметолог или дерматолог ще може да определи причината за проблема и да предложи ефективно решение.

Процедури, от които кожата се нуждае след лятотоПроцедури, от които кожата се нуждае след лятото
Tue, September 17, 2024
След лятото вашата кожа има нужда от специални грижи! Възстановете нейното здраве с помощта на дълбока хидратация, пилинг и микротокова терапия. Посетете козметолог и подарете на кожата си младост и свежест!
Статии
Видове пигментацияВидове пигментация
Tue, September 17, 2024
Научете всичко за пигментацията: какво представлява, какви са основните ѝ причини и разновидности. Ще разгледаме как фактори като наследственост, хормонални промени, заболявания и въздействие на ултравиолетовите лъчи влияят образуването петна по кожата.
Статии
Грижа за кожата на лицето след слънчев загар / продукти за лятна грижаГрижа за кожата на лицето след слънчев загар / продукти за лятна грижа
Thu, September 12, 2024
В тази статия ще разгледаме как правилно грижите за кожата на лицето след слънчеви бани, кои продукти ще помогнат да запазите нейното здраве и красота, както и ще дадем полезни съвети за поддържане на свежестта и хидратацията на кожата в летните горещини.
Статии