Как да се подготвим правилно, преди да отидем при козметик

Thu, May 23, 2024
В тази статия ще разкажем за основните аспекти на подготовката за посещение в салона за красота, които ще ви помогнат да се чувствате уверени и комфортно и, най-важното, да постигнете желания ефект от процедурите.

Посещението при козметик е не само възможност да подобрите външния си вид, но и важна стъпка в грижата за себе си, която изисква предварителна подготовка. За да се възползвате максимално от времето, прекарано в стола на специалиста, и да постигнете най-добри резултати от процедурите, е важно да знаете и да следвате няколко прости препоръки. В тази статия ще поговорим за основните аспекти на подготовката за посещение в салона за красота, които ще ви помогнат да се чувствате уверени и комфортно, и най-важното - да постигнете желания ефект от процедурите.

Какво трябва да знаете и да направите, преди да посетите козметичен кабинет

Дайте почивка на кожата си

Преди да посетите козметик, е важно да се уверите, че кожата ви е възможно най-спокойна и готова за процедурите. Това включва намаляване на употребата на агресивни козметични продукти, които могат да раздразнят или изсушат кожата ви. Опитайте се да избягвате продължителното излагане на слънце и се въздържайте от използване на сауни и плувни басейни, за да намалите до минимум въздействието на хлора и ултравиолетовите лъчи върху кожата си. pravilnyj-uhod-za-kozhej-licza-scaled-1-2048x1366.jpg

Не използвайте продукти за домашен пилинг

4-5 дни преди планираната процедура при козметик трябва да се въздържате от използването на домашни пилинги и други агресивни методи за ексфолиране. Това ще ви помогне да избегнете увреждане на горния слой на кожата и ще намали риска от раздразнение по време на професионалната грижа. Вместо това избирайте нежни почистващи продукти, които не нарушават защитната бариера на кожата и я поддържат готова за по-интензивни процедури в салона.

Откажете се от декоративната козметика

2-3 дни преди посещението при козметик е препоръчително да се откажете напълно от използването на декоративна козметика. Това ще позволи на порите на кожата да се почистят в дълбочина и да си „отпочинат“ от ежедневното въздействие на грима, като предотврати евентуални раздразнения и позволи на кожата да възстанови естествените си функции преди професионалната процедура.

Измивайте лицето си с продукти с PH, близко до естественото.

Използването на продукти за измиване, чието рН е близко до естественото рН на кожата ви, ще ви помогне да поддържате здравословен баланс и ще намали риска от раздразнения. Такива продукти нежно почистват кожата, без да нарушават нейната защитна бариера, което е особено важно преди козметични процедури. vosem_pravil_umyvania_dla_krasivoj_kozi.jpg

Преди лазерни процедури

Не ходете на солариум и не правете слънчеви бани.

Преди лазерни процедури е изключително важно да избягвате всякакъв вид загар, независимо дали естествен или изкуствен в солариум. Изгарянето на кожата в солариум може значително да увеличи риска от изгаряния и пигментации в резултат на лазерното лечение, затова се препоръчва напълно да избягвате солариума в продължение на няколко седмици преди процедурата.

Прекарвайте по-малко време на открито слънце

През седмиците преди лазерната процедура се опитайте да намалите до минимум времето, прекарано на пряка слънчева светлина. Това ще ви помогне да избегнете нежелани ефекти като повишена пигментация и други възможни нежелани реакции от лазера.

Използвайте слънцезащитен крем с SPF поне 50, преди да излезете на открито.

Използването на слънцезащитен крем с висок SPF (поне 50) преди излизане на открито е задължително. Това се прави, за да се предпази кожата от ултравиолетовите лъчи, които могат да увеличат риска от странични ефекти след лазерни процедури, като хиперпигментация или продължително възстановяване на кожата. original.jpg

През лятото се старайте да носите широкопола шапка

През лятото, особено преди козметични процедури, е важно лицето да се предпазва от пряка слънчева светлина. Широкополата шапка е идеалният аксесоар, който помага да се намали въздействието на UV радиацията върху кожата, предотвратява евентуално дразнене и ускорява процеса на възстановяване след процедури.

Говорете за препоръки от предишен козметик

Ако преди това сте посещавали други специалисти, важно е да разкажете на настоящия си козметик за препоръките и назначенията, които са ви били дадени. Това ще позволи на специалиста да адаптира процедурите и грижите въз основа на това, което вече сте научили, и на вашия опит, което ще доведе до по-ефективни и по-безопасни грижи.

Препоръчително е да носите свободни дрехи

Препоръчително е да изберете свободни дрехи за посещението си при козметик. Това ще осигури комфорта ви по време на процедурите и ще ви позволи по-лесен достъп до областите на тялото, където може да се наложат определени манипулации, като например гърба или шията.

Разкажете всичко за здравето си

Важно е да предоставите на козметичката си пълна информация за здравето си, включително за хронични заболявания или настоящи проблеми. Това ще позволи на специалиста да избере най-добрите процедури и да предотврати възможните рискове, свързани със здравословното ви състояние. med05.jpg

Не забравяйте към какво може да сте алергични

Не забравяйте да информирате козметичката си за всички известни алергии, които може да имате, особено към козметични съставки, които може да се използват в процедурите. Това е от решаващо значение за предотвратяване на алергични реакции.

Ако наскоро сте били болни, не забравяйте да споменете за това

Посочете дали наскоро сте имали някакви заболявания или сте приемали лекарства, особено антибиотици или лекарства, които влияят на имунната система. Тази информация е важна, за да може козметикът да прецени готовността на организма ви за процедурата и дали тя може да бъде извършена без риск за здравето ви.

Процедури, от които кожата се нуждае след лятотоПроцедури, от които кожата се нуждае след лятото
Tue, September 17, 2024
След лятото вашата кожа има нужда от специални грижи! Възстановете нейното здраве с помощта на дълбока хидратация, пилинг и микротокова терапия. Посетете козметолог и подарете на кожата си младост и свежест!
Статии
Видове пигментацияВидове пигментация
Tue, September 17, 2024
Научете всичко за пигментацията: какво представлява, какви са основните ѝ причини и разновидности. Ще разгледаме как фактори като наследственост, хормонални промени, заболявания и въздействие на ултравиолетовите лъчи влияят образуването петна по кожата.
Статии
Грижа за кожата на лицето след слънчев загар / продукти за лятна грижаГрижа за кожата на лицето след слънчев загар / продукти за лятна грижа
Thu, September 12, 2024
В тази статия ще разгледаме как правилно грижите за кожата на лицето след слънчеви бани, кои продукти ще помогнат да запазите нейното здраве и красота, както и ще дадем полезни съвети за поддържане на свежестта и хидратацията на кожата в летните горещини.
Статии